Himmaanmäen näköalatorni

Himmaanmäen näkötorni

Riihon kylän panoraamanäkymä

Keskisuomesta Keuruun kunnan alueelta löytyy pieni Riihon kylä, jossa perinteinen maalaismaisema ja kiireettömyys kohtaavat. Marjastus, kalastus, sienestys ja ulkoilu onnistuvat täällä monipuolisesti. Aktiivisen  kyläyhteisön toimesta Riihon Himmaanmäelle on noussut myös komea näköalatorni, joka on rakennettu talkoohengessä lahjoituksin ja EU-avustamana.

Katso video

Play Video about Himmaanmäen näköalatorni dronekuva

Himmaanmeltä on upeat näkymät yli Riiholaisen metsämaiseman.

Keurusseudun oma näköalatorni valmistui Riihon kylään 2014. Rakennushankkeesta vastasi Riihon kyläyhdistys. Torni seisoo Himmaanmäen huipulla, joka on 180 metriä merenpinnasta. Itse näköalatorni on 22 metriä korkea ja siinä on 107 askelmaa. Torni seisoo tukevasti massiivisten kuparikyllästeisten mäntypylväiden varassa. Tornin alaosa on katettu ja siellä on mahdollista järjestää myös erilaisia tapahtumia.

Tornin juurella toimii kyläyhteisön ylläpitämä kahvila. Cafe Torni on erityisen suosittu myös talvisin, koska sinne pääsee hiihtämällä kyläyhdistyksen ylläpitämää latuverkostoa pitkin. Tornin pihasta löytyy myös kota, jossa paistuvat makkarat retkipäivän jälkeen. Tornille on vapaa pääsy. Halutessasi voit tukea kyläyhteisön arvokasta toimintaa jättämällä keräyslippaaseen taskun pohjalle jääneet kolikot.

Cafe Torni on erityisen suosittu myös talvisin, koska sinne pääsee hiihtämällä kyläyhdistyksen ylläpitämää latuverkostoa pitkin.

Himmaanmäen luontopolku

Himmaanmäen näköalatornin juurelta löytyy taiteilija Veijo Kangasmäen suunnittelema luontopolku, jonka varrelta löytyy mielenkiintoisia ja opettavaisia tehtäviä. Luontopolku sopii hienosti myös perheen pienimmille. Polun varrella olevia tehtävätauluja on yhteensä seitsemän kappaletta ja polun kokonaispituus on 700 metriä.

Himmaanmäen luontopolku

Riihon hiihtoladut

Riihon kyläyhdistys ylläpitää talvisin latuverkostoa Himmaanmäen ympäristössä. Hiihtolenkkejä on yhteensä kolme pituudeltaan 2,8, 4,4 ja 5,8 kilometriä. Hiihtolenkit eivät ole erityisen vaativia ja soveltuvat hyvin kaikentasoisille hiihtäjille. Ladut ovat erittäin hyvin hoidettuja.

Metsän keskellä mutkitteleva maasto tarjoaa mielenrauhaa ja kauniita maisemia. Laduilta on yhteys Himmaanmäen näkötornille kahdesta suunnasta, joten sinne onkin mukava poiketa ja palkita itsensä vaikka kuumalla kaakaolla. 

Vieraile Himmaanmäellä

Mikäli suunnittelet käyntiä Himmaanmäelle ja haluat samalla nauttia kupin kuumaa kahvia kannattaa tarkistaa Cafe Tornin aukioloajat Riihon kyläyhdistyksen sivuilta.

Lisää kiinnostavia kohteita >>

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Vieritä ylös